MC Escher, de jongste van vijf kinderen, werd op 17 juni 1898, in Leeuwarden geboren. Hij groeide op in Arnhem, waar hij ook naar school ging. Hij was geen uitblinker op school, maar hij kon wel goed tekenen.

Dit, samen met het feit dat zijn vader een goede opleiding voor hem wilde, leidde ertoe dat Escher naar een academie voor architectuur ging. Daar kreeg hij echter, na een paar maanden al, te horen dat hij niet geschikt was om architect te worden; zijn ontwerpen hadden meer met kunst te maken dan met architectuur. Hij hield daarom met deze opleiding op en begon op 21-jarige leeftijd met een opleiding op de kunstacademie in Haarlem.

Na 2 jaar op deze opleiding, kreeg hij te horen dat hij niet geschikt was om kunstenaar of ontwerper te worden; hij zou niet creatief genoeg zijn en had te weinig spontane ingevingen. Daarom hield hij in 1922 ook met deze opleiding op en ging creaties voor zichzelf ontwerpen. Zijn inspiratie deed hij op in de vele landen waar hij kwam, door de reizen die hij maakte op vrachtschepen.

In Italië ontmoette hij zijn vrouw Jetta, met wie hij in 1924 trouwde. Zijn vrouw schonk hem 3 zoons. In Italië verslechterde de situatie dermate door de opkomst van het fascisme, dat het hier niet meer veilig voor hen was. Na een aantal omzwervingen in Zwitserland en België vestigt het gezin zich, in 1941, in Nederland.

Escher is begonnen met kleine ontwerpen, vooral voor bedrijven, pas later maakte hij ontwerpen voor de verkoop. In 1950 verscheen de eerste editie van al zijn ontwerpen in boekvorm, dat zo’n succes werd, dat het direct in 5 verschillende talen verscheen. De laatste 32 jaar van zijn leven bracht hij in Nederland door. Hij werkte veel met geleerden en wiskundigen.
In 1972 komt er, op 74-jarige leeftijd een einde aan zijn leven. Dhr. Escher ontwierp in 1953 een Logo voor DAVO. Dit gebeurde al voordat hij bekend werd met zijn ontwerpen. In ons Logo zijn 4 postduiven afgebeeld, die alle windrichtingen uitvliegen.

M.C. Escher heeft verder nog verschillende postzegels ontworpen.

Zie voor de Nederlandse postzegels de N.V.P.H. nrs. 278,542, en 543.
Voor de postzegels van Nederlandse Antillen de nrs. 209 en 210. En voor de Surinaamse postzegels zie de N.V.P.H. nrs. 278 en 279.